Lär dig grundläggande ekonomiska begrepp, samt att tolka och analysera ekonomisk information.

Syftet med kursen är att ge dig en allmän översikt i ämnet företagsekonomi. Lär dig att tänka och tala ekonomi, att läsa och förstå ekonomiska rapporter samt att kommunicera med ekonomer. Det är en ekonomisk grundkurs som ger dig värdefulla verktyg att utveckla förmågan att integrera och tillämpa företagsekonomiska kunskaper.  Ledarskapsutbildning

En grundkurs i ekonomi för alla

Utbildningspaketet “Ekonomi grundkurs” vänder sig inte bara till dig som har ekonomi som ditt huvudsakliga arbetsområde, utan även till icke-ekonomer men som behöver förstå ekonomi, använda ekonomiska verktyg eller delta i ekonomiska diskussioner. Att ha kunskaper i företagsekonomi ger dig tillgång till en bred arbetsmarknad, både inom det privata näringslivet, den offentliga sektorn och ideella organisationer. Det är lätt att stirra sig blind på att endast företagsekonomer är i behov av ekonomi utbildning. Ser man till organisationens helhetsbilden är det en god idé att se till att samtliga medarbetare har grundläggande kunskaperna och förståelse för det ekonomiska flödet. Kunskap och förståelse för ekonomiska grunder och samband ökar möjligheten att på bästa sätt nå uppsatta mål.

Lär dig hantera den ekonomiska verktygslådan

Företagsekonomi är ett bredare ämne än vad man kan tro. Det handlar inte bara om siffror, utan på ett mer övergripande plan om effektivt resursutnyttjande i och mellan företag. Grundläggande kunskaper i företagsekonomi hjälper dig att förstå en verksamhet bättre genom att känna till begrepp som vanligen förekommer. Vi har satt ihop denna grundutbildning i ekonomi särskilt för dig som behöver få koll på de vanligaste begreppen och vad de säger om en verksamhetens ekonomiska situation. Vi går igenom åtta olika begrepp och nyckeltal som är viktiga att känna till, inte minst när det kommer till att sätta en budget. Du kommer att få lära dig göra balansräkningar, räkna på resultat och se hur till synes små prisjusteringar påverkar dina marginaler.

Vad innehåller utbildningen?

Webbkursen ”Ekonomi grundkurs” består av teori och du får testa dina kunskaper genom praktiska övningar som visar att du har förstått grunderna inom ekonomi.

Ekonomiska begrepp & nyckeltal:

Resultaträkning och balansräkning

Budget och kostnader

Likviditet och soliditet

Marginal och vinst

Övningar

Kompetensutveckling på dina villkor

Hos Elerno.se ger vi dig friheten att välja var och när du vill genomföra din utbildning. Vi ger dig möjligheten att anpassa utbildningen efter dina behov och genomföra kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Onlinekursen “Ekonomi grundkurs” är en praktisk och flexibel distansutbildning i företagsekonomi som ger dig full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Vill du prova på kursen först?

Genom ett gratis provavsnitt kan du känna och klämma på kursens form samt få ett smakprov av innehållet. Prova genom knappen nedan!

Visit link - https://www.elerno.se/ledarskapsutbildningar/